Иде ли страшното: Руски свръхсекретни оръжия ще поразяват сателити. Притесненията във

...
Иде ли страшното: Руски свръхсекретни оръжия ще поразяват сателити. Притесненията във
Коментари Харесай

Иде ли страшното: Руски свръхсекретни оръжия ще поразяват сателити


Иде ли страшното: Руски свръхсекретни оръжия ще поразяват спътници. Притесненията във Вашингтон са свързани с сполучливото разрастване на „ Космос-2575 “. Мисията е строго-секретна и няма никаква информация за характера на спътника, като се изключи че той е боен и на синхронизирана със Слънцето орбита.

Развитието на галактически оръжия в Русия е в основата на сериозната опасност за националната сигурност, съобщи конгресменът на Съединени американски щати Майкъл Р. Търнър. По-късно през днешния ден съветникът по националната сигурност Джейк Съливан ще организира затворен брифинг по тематиката с водещи фигури от Конгреса и Белия дом, написа dir.bg.

От Съединени американски щати не разкриват в какво тъкмо се показва тази сериозна опасност, с изключение на, че е обвързвана с космоса и анти-сателитните благоприятни условия на Москва. Ролята на галактическите системи в подпомагането на Киев евентуално е предиздвикало Русия да форсира създаването на новата си галактическа тактичност. Знаем, че в такава посока се движи и Китай.

През 2021 година Русия тества анти-сателитно оръжие. Тя изстреля уред, който да сътвори облак от парчета, застрашавайки серия от спътници.

В днешно време анти-сателитните оръжия за директно попадение са прекомерно неефективни. Съединени американски щати имат стотици военни спътници в орбита. Ако в уравнението прибавим и военния капацитет на съзвездието за връзка Starlink, то Америка има над 5000 спътника. Унищожаването им с директно попадение е невероятно. Дори основаването на облаци от парчета може да е неефективно.

И на доктрина Русия може да изстреля серия от нуклеарни ASAT, с цел да трансформира космоса в неразрешена зона. Но сходен метод би бил нехаен и саморазрушителен. Заедно с противниковите спътници, ще пострадат и апаратите на други страни, в това число съветски. А в допълнение към нарушаването на контракта, забраняващ нуклеарните оръжия в космоса.

Има две благоприятни условия.

Една от тях е Русия да разполага с лазерно оръжие, което може да се базира в космоса и да е задоволително маневрено. Няколко сходни апарата могат да обезвреждат огромно количество противникови спътници.

Лазерът би трябвало да е ситуиран в космоса, за да не се въздейства от земното време. Фактори като мокрота на въздуха и облачност съществено биха понижили потенциала му.

Втората е нуклеарна. Детонация с мощ към 10 мегатона покрай границата на космоса може евентуално да сътвори краткотраен облак от радиация. Той бързо би развалил или извадил от строя огромен брой спътници в ниска околоземна орбита.

Възможно е уред със характерна орбита, да „ минира “ околоземното пространство с нуклеарни гърмежи, които да пресечен всички налични връзки и средства за галактическо разузнаване.

Притесненията във Вашингтон са свързани с сполучливото разрастване на задачата „ Космос-2575 “, изстреляна на 9 февруари. Мисията е строго-секретна и няма никаква информация за характера на спътника, като се изключи че той е боен и на синхронизирана със Слънцето орбита.

Други настояват, че „ Космос-2575 “ е разследващ спътник и не е обвързван с скорошните терзания във Вашингтон.

Макар информацията да е малко, несъмнено е, че Русия и Китай създават интензивно ограничения за противодействието на хиляди спътници. Това изиска създаването на анти-сателитни оръжия от ново потомство. Можем да сме сигурни, че цикълът на удари и контраудари в космоса занапред стартира.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР